• валута

Собирање потписи за референдум во Хрватска за заштита на куната како валута

Референдумската иницијатива „Да ја заштитиме хрватската куна” денеска почна да собира потписи на плоштадот Бан Јелашиќ во Загреб за распишување референдум, со кој, како што велат, сакаат да му овозможат на хрватскиот народ да одлучи за сопствената валута. Потписи ќе се собираат на повеќе од 250 локации низ Хрватска, а граѓаните ќе се изјаснат дали …

Собирање потписи за референдум во Хрватска за заштита на куната како валута Read More »