• увоз на работници

Дај друго дете од Пакистан, нашите заминаа во Германија

Само во 2022 година над 53.000 наши граѓани се преселиле во Германија. Претходната, 2021-ва година таму заминале 32.000 Македонци, а според последниот попис од 2022 година во Германија живеат 222.000 нашинци, објави Институтот за јавна политика „Арбен Џафери“. Иако сите знаеме дека многу млади си заминаа од земјава, дека се опустешија мали градови каде цели …

Дај друго дете од Пакистан, нашите заминаа во Германија Read More »