Уставен суд: Подготвителна седница за иницијативите на Законот за ЈО и за Указот

Во Уставниот суд денеска треба да се одржи подготвителна седница за иницијативите за оценување на уставноста на Указот за прогласување на Законот за јавното обвинителство и Законот за јавното обвинителство од 16 февруари 2020 година. На седницата во својство на претставник на Собранието ќе учествува претседателот на Законодавниот дом, Талат Џафери. Законот за јавно обвинителство беше …

Уставен суд: Подготвителна седница за иницијативите на Законот за ЈО и за Указот Read More »