Талибанците три пати ѝ тропнале на врата, четвртиот пат ја убиле

Авганистанката Најла, мајка на три мали сина и една ќерка, била во својата куќа во малото село на северниот дел на Авганистан, кога талибанските војници и тропнале на врата. Ќерката на Најла (25) знаела дека тие доаѓаат, а мајката и рекла дека тие веќе три дена доаѓаат пред нивната врата. Талибанците од Најла барале храна …

Талибанците три пати ѝ тропнале на врата, четвртиот пат ја убиле Read More »