• тец осломеј

ЕБОР: Горди сме на пионерската зелена иновација во РСМ – ТЕЦ Осломеј станува соларна централа

Европската банка за обнова и развој преку својот Твитер профил изрази задоволство што во Република Северна Македонија се гради пионерски проект – огромна соларна централа на местото на ТЕЦ Осломеј. -Горди на пионерската зелена иновација во Северна Македонија, каде што првата соларна централа од големи размери во земјата ја заменува исцрпената термоцентрала во Осломеј. Инсталираната …

ЕБОР: Горди сме на пионерската зелена иновација во РСМ – ТЕЦ Осломеј станува соларна централа Read More »