• свикување

Петковски за Слободен печат: Џафери има уставна обврска да го свика Собранието

Спикерот Талат Џафери, како што соопштија од неговиот кабинет, ја добил иницијативата за свикување на итна собраниска седница која ја поднесоа 35 пратеници.  Во меѓувреме во јавноста се слуша разногласие околу тоа дали Собранието може повторно да биде свикано или пак не, и дали тоа ќе биде според Устав и закон. Во интервју за Слободен …

Петковски за Слободен печат: Џафери има уставна обврска да го свика Собранието Read More »