Илјадници мртви фоки на Каспиското Езеро, можно е да се задушиле од гас

Најмалку 2.500 угинати фоки се пронајдени на плажите на Каспиското Езеро во Русија, соопшти Министерство за екологија на Дагестан, без притоа да ја посочи причината за масовниот помор. Угинатите животни се пронајдени на десет километри долгото дагестанско крајбрежје на Каспиското Езеро. Директорката на Руската агенција за мониторинг на природата, Светлана Радионова, рече дека „главна” причина …

Илјадници мртви фоки на Каспиското Езеро, можно е да се задушиле од гас Read More »