• Св. Кирил и Методиј

г.Пимен за св. Кирил: Големо е делото твое да покажеш дека нема избрани јазици

Преку буквите, од тебе нам дадени, сме се описмениле како народ и за Бога и на верата во Бога нѐ научиле. Зашто, преку тебе го научивме словото за Христа Бога. Зашто, големо е делото твое да покажеш дека нема избрани јазици за проповед на големината негова, туку дека најдобар јазик за да го запознаеме Христа …

г.Пимен за св. Кирил: Големо е делото твое да покажеш дека нема избрани јазици Read More »