20 C
Скопје

Tag : сточна

Вести Економија

Се бара пласман за околу 8 илјади јагниња во Дебар

Слободен печат
Поради карантинот и мерките за безбедност околу осум илјади јагниња од Дебар останаа непродадени. Одгледувачите апелираат или да се отвори брз пласман или да се...
Вести Економија

МЗШВ: Земјоделските аптеки продолжуваат да работат

Слободен печат
Сеидбата треба да продолжи непречено, но и во овој дел треба да се почитуваат препораките на Владата за заштита од коронавирусот. За да можат земјоделците...
Вести Економија

За првпат кај нас ќе се воведува технологија за анализа на квалитетот на сточната храна

Слободен печат
Денеска во Битола се одржа првата од циклус обуките за анализа на квалитетот на сточната храна со користење на NIR (Near Infrared Spectroscopy) уреди. Овие...