Почина Стив Шапиро, легендарниот фотограф кој ги овековечи Боуви, Страјсенд, Ворхол и Мартин Лутер Кинг Јр.

Стив Шапиро, фоторепортерот и документарниот фотограф кој го покриваше движењето за граѓански права, продуцираше кадри за „The Godfather“ и „Taxi Driver“, и сними портрети на Дејвид Боуви, Барбра Стрејсенд, Енди Ворхол и Реј Чарлс, почина на 87-годишна возраст. Тој го покриваше движењето за граѓански права и сними иконски портрети на Мухамед Али, Барбра Стрејсенд, Енди …

Почина Стив Шапиро, легендарниот фотограф кој ги овековечи Боуви, Страјсенд, Ворхол и Мартин Лутер Кинг Јр. Read More »