• спутник

Јакне руската пропаганда во регионот, дезинформациите продираат и во Македонија

Додека европските земји се борат по секоја цена да ја спречат руската пропаганда на европско тло и Балканот, во соседството на Македонија поточно во Србија се отвора нова редакција на руската државна телевизија „Русија денес“. Упатените велат дека покрај тоа што РТ или „Русија Денес“ може да претставува „проблем“ за официјален Белград, бидејќи исклучиво ќе …

Јакне руската пропаганда во регионот, дезинформациите продираат и во Македонија Read More »