• сиромашни

Национална платформа против сиромаштија: Со поскапувањето на продуктите ќе расте бројот на сиромашни

Загрижени сме дека бранот поскапувања на прехрамбени и други продукти може да доведе до зголемување на бројот на сиромашни луѓе, рече денеска во Утрински брифинг претседателката на Националната платформа против сиромаштија, Билјана Дуковска. -Во делот на секојдневните трошоци голем дел од граѓаните се сериозно засегнати од поскапувањето на храната, со оглед на висината на приходите …

Национална платформа против сиромаштија: Со поскапувањето на продуктите ќе расте бројот на сиромашни Read More »