• шпански грип

Ковид-19 во САД уби ист број луѓе како и шпанскиот грип

Ковид-19 усмрти ист број Американци како и пандемијата на шпанскиот грип од 1918-1919 година, што изнесува повеќе од 675.000 луѓе. Американското население пред еден век било една третина од денешното, што значи дека данокот што го земал грипот бил многу поголем, односно повеќе смртоносен. Но, ковид кризата во САД е трагедија самата по себе, особено …

Ковид-19 во САД уби ист број луѓе како и шпанскиот грип Read More »