• Шар Планина

ФОТО+ВИДЕО: Шара девастирана, депонии и фекалии во недопрена природа, општините не го собираат сметот

Снегот се стопи и се покажат срамот на шарпланинскиот масив. Депонии пред влезот и излезот на секое шарпланинско село. Од Националниот парк Шар Планина велат дека најкатострофална е состојбата во општините Тетово, Врапчиште и Боговиње, чии територии се во рамки на Националнот парк. Комуналните претпријатија во голем дел од селата не го собираат односно третираат …

ФОТО+ВИДЕО: Шара девастирана, депонии и фекалии во недопрена природа, општините не го собираат сметот Read More »