• сб

Советот за безбедност на ОН повика на формирање нова инклузивна влада во Авганистан

Советот за безбедност на Обединетите нации денеска повика на итен прекин на сите воени дејствија во Авганистан и на формирање нова влада, која ќе биде „обединета, инклузивна и репрезентативна”, а во која треба да бидат вклучени и женски претставници. Американските медиуми наведуваат дела во првата изјава на Советот за безбедност на ОН по освојувањето на …

Советот за безбедност на ОН повика на формирање нова инклузивна влада во Авганистан Read More »