Борел го повика белорускиот амбасадор при ЕУ поради Пратасевич

Амбасадорот на Белорусија при ЕУ, Александр Михневич, е повикан во седиштето на европската дипломатска служба во знак на протест поради приведувањето на опозиционерот Роман Пратасевич. На барање на шефот на ЕУ дипломатијата, Јосеп Борел, белорускиот амбасадор денеска се сретна со генералниот секретар на Европската служба за надворешни работи, Стефано Санино. ЕУ на амбасадорот му пренела …

Борел го повика белорускиот амбасадор при ЕУ поради Пратасевич Read More »