Tag : Роберт Јанкулоски

Културен печат

Фотоизложба на Роберт Јанкулоски: Лажни семејства во туѓ амбиент

Тони Димков
Проектот „Инстант семејства – мултипликација на љубовта“ на фотографот Роберт Јанкулоски содржи 15 фотографии изработени на архивска, памучна хартија, на кои е пренесено авторовото видување...
Културен печат

МАКЕДОНСКИ центар за фотографија: „Сеќавања“ за Првата светска војна

Тони Димков
По повод 20-годишнината од основањето, Македонскиот центар за фотографија (МЦФ) подготвува повеќе настани посветени на заштитата и промоцијата на фотографијата и фотографскиот медиум. Меѓу настаните...
Културен печат

ИНТЕРВЈУ СО РОБЕРТ ЈАНКУЛОСКИ: Старите фотографии секојдневно исчезнуваат пред нашите очи

Тони Димков
Активности поврзани со документарниот филм „Манаки – Приказна во слики“ на Роберт Јанкулоски имаше во текот на целата 2019 година. Покрај премиерата во Кинотеката во...