• рио тинто

Вучиќ: Граѓаните ќе одлучат дали Рио Тинто ќе добие дозвола за работа

Српскиот претседател Александар Вучиќ денеска изјави дека ќе има референдум за почеток на работата на компанијата Рио Тинто во Србија и дека дозволата за работа на компанијата ќе биде дадена ако граѓаните гласаат за тоа, пишува Бета.рс. Вучиќ одговорајќи на прашањата на новинарите во Скопје рече „инаку тие луѓе не разбираат зошто некој би се …

Вучиќ: Граѓаните ќе одлучат дали Рио Тинто ќе добие дозвола за работа Read More »