Tag : регулаторна

Вести Економија

Големо поевтинување на горивата

Слободен печат
Светските текови на нафтата повторно ја урнаа цената на црното злато и во малопродажбата секаде во светот ни и кај нас. Според тековните движења регулаторната...
Вести Економија

Бислимоски: Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги излегува на слободниот пазар за електрична енергија

Слободен печат
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги донесе одлука да спроведе постапка за јавна набавка на електрична енергија со што ја исполнува обврската пропишана согласно Законот...
Вести Економија

Бислимоски: Сертификатот ISO 9001:2015 е потврда за воспоставен систем за квалитетна услуга

Слободен печат
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги се стекна со сертификатот за квалитет ISO 9001:2015 со што ја потврди фундаменталната определба да обезбеди услуги соодветни...
Вести Економија

Нови мрежни правила за пренос на електрична енергија усогласени со европската регулатива

МИА
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија организираше јавна расправа на која беше презентиран нацрт-предлогот на мрежните правила за пренос на...
Вести Економија

Од полноќ ќе се точи поевтино гориво

Слободен печат
Малопродажната цена на бензините се намалува за половина денари, додека на дизелот и на екстра лесното масло за одмаќинство за еден денар, одлучи Регулаторната комисија...
Вести Економија

Расте цената на горивата

Слободен печат
Бензинот Еуросупер БС 95 од ноќеска на полноќ поскапува за половина денар, а за денар е повисока цената на Еуросупер БС-98, Еуродизелот (D-E V) и...
Вести Ви Препорачуваме Економија

Цената за фрланото ѓубре ќе ја одредува Регулаторната комисија

Весна Дамчевска
Подготовката на нов закон за управување со отпад е во завршна фаза, но за да профункционира со сите подзаконски акти потребни се од 6 месеци...
Вести Економија

РКЕ доби позитивни оценки во Годинешниот извештај за имплементација

Слободен печат
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија докажа способност и посветеност да изработи високо квалитетни регулаторни правила во временска рамка дефинирана...
Вести Економија

Утре не очекува нова промена на цената на горивата

Слободен печат
Од понеделникот се намали цената на бензините од денар до денар и пол, а цената на дизелот и Екстра лесното масло за домаќинство остана непроменета....
Вести Економија

РКЕ ги задолжи БЕГ и ПУИГ да се произнесат по барањето за лиценца на ГЕС

Слободен печат
Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) ги задолжи Балкан енерџи груп (БЕГ) дистрибуција и Јавното претпријатие за стопанисување со станбен и деловен простор (ПУИГ) да се...