• препорчано

ВИДЕО | Раде Шербеџија: Зошто луѓето сакаат да војуваат, да убиваат кога сè поминува толку брзо?

Раде Шербеџија пред неколку дена објави видео во кое зборува за минливоста на животот и желбата на луѓето да мразат, да војуваат и да убиваат. Неговиот неколкуминутен говор заврши со стихови на големиот хрватски поет Тин Уевиќ и на сите им порача дека треба да сакаат. Раде седи покрај прозорецот во станот во Риека кој …

ВИДЕО | Раде Шербеџија: Зошто луѓето сакаат да војуваат, да убиваат кога сè поминува толку брзо? Read More »