18 C
Скопје

Tag : потрошувачи

Вести Економија

Бислимоски: Бараме зголемување на опфатот на ранливите потрошувачи

Слободен печат
Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) во насока на заштита на потрошувачите од евентуални ценовни шокови предизвикани од ковид кризата во рамките на...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

Најмногу поплаки од потрошувачите за технички производи, бела техника, но и мебелот

Слободен печат
Техничките производи, белата техника и производите во домот, се меѓу најзастапените производи за кои се жалaт потрошувачите. Податоците на Организацијата на потрошувачи на Македонија покажуваат...
Вести Економија

Ковид заразата предизвика пад на довербата кај француските потрошувачи

Слободен печат
Големиог број на ноовозаразени во земјата предизвика неочекувано опаѓање на довербата кај француските потрошувачи што пак се одрази врз стравот од можноста невработеноста да остане...
Вести Економија

Продолжува двоцифрениот пад на малопродажбата во Јапонија и во мај

Слободен печат
Продажбата и трговијата на мало во Јапонија падна на двоцифрена стапка во мај, втор месец по ред. Причина за ваквиот пад се мерките за затворање...
Вести Економија

ЕВН е должна да изврши коригирање на сметките порача Бислимовски

Слободен печат
Потрошувачите по електронски пат да ги достават информациите за потрошена енергија до ЕВН, која е должна да изврши коригирање на фактурите, повика денеска претседателот на...
Вести Економија

Намаленото производство на домати и краставици ќе ја крене цената за крајните потрошувачи

Слободен печат
Цената на зеленчукот на зелените пазари секако во најголем дел се формира врз откупната цена по која се откупуваат од производителите. Сепак намаленото производство во...
Вести Економија Слајдер

Дигитална платформа за полесен пристап на домашните компании до странските пазари

Слободен печат
Од септември треба да профункционира нова дигитална платформа вредна еден милион евра, средства одвоени од третиот сет владини мерки, наменета за помош на домашните компании...
Вести Економија Слајдер

Барзов: Во вакви услови најдобар стимулатор на потрошувачката треба да биде државата, штипското стопанство зависно од западниот пазар

Слободен печат
Штип е град каде што функцира текстилната, метало-преработувачката индустрија и сет на фирми кои шпто функционираат во слободните зони. Текстилните компании се преориентираат кон производство...
Вести Економија

Потрошувачите да внимаваат при купување производи надвор од деловниот објект, нема ништо бесплатно

МИА
Над 2700 лица во текот на минатата година се пожалиле во Организацијата на потрошувачите на Македонија. Најмногу поплаки имало во скопскиот регион, повеќе од половина...
Вести Македонија

Потрошувачите да внимаваат при купување производи надвор од деловниот објект, нема ништо бесплатно

МИА
Над 2700 лица во текот на минатата година се пожалиле во Организацијата на потрошувачите на Македонија. Најмногу поплаки имало во скопскиот регион, повеќе од половина...