• последните

ОН: Цените на храната на глобално ниво зголемени најмногу во последните 10 години

Глобалните цени на храната се зголемија за 39,7 проценти во мај, што е најголемо месечно зголемување од октомври 2010 година, покажуваат податоците на Обединетите нации. Индексот на цените на храната на Организацијата за храна и земјоделство (ФАО) ги следи цените на различните видови храна, вклучувајќи житни култури, маслодајно семе, млечни производи, месо и шеќери. Сите …

ОН: Цените на храната на глобално ниво зголемени најмногу во последните 10 години Read More »