Португалската полиција во акција, ги „тресе“ фудбалските екипи поради затајување данок

Португалското обвинителство денеска објави дека покрена бројни истраги во фудбалските екипи поради затајување данок. Денеска околу 40 даночни инспектори и 50 полицајци изведоа околу 20 истраги, а нивна мета беа клупски простории на португалски клубови, како и фирми и адвокатски канцеларии со кои екипите соработуваат. Инспекторите се сомневаат дека клубовите и менаџерите правеле договори со …

Португалската полиција во акција, ги „тресе“ фудбалските екипи поради затајување данок Read More »