Најавени 20 поети на меѓународниот онлајн поетски фестивал „United World of Poetry”

Трето изданиe на  меѓународниот  онлајн поетски фестивал„United World of Poetry чиј организатор е македонскиот поет од Велес Игор Крајчев ќе се одржи вечер со почеток во 19 часот на You Tube каналот. Најавено е учество на 20 поети од 17 држави во светот. – Mеѓу поетите, различните  јазици не се пречка на  комуникација, затоа што го зборуваат јазикот на поезијат, потенцира Крајчев. Свои стихови  ќе читаат  и големиот …

Најавени 20 поети на меѓународниот онлајн поетски фестивал „United World of Poetry” Read More »