• пазарџии

На скопскиот бувјак од игла до локомотива, некој фрла, а некој заработува од стари работи

Секој вторник и петок оградениот простор кај „Технометал Вардар“ во скопската населба Маџари оживува и пулсира како и секој бувјак во светот. И ако за посетителите се отвора малку подоцна, искусните продавачи таму се „нацртани“ уште пред зори за да прочепкаат по понудата што „испливала“ од исчистените подруми за да најдат нешто што е сè …

На скопскиот бувјак од игла до локомотива, некој фрла, а некој заработува од стари работи Read More »