Велика Британија преминува во следната фаза на олеснување на мерките

Велика Британија од 12 април ќе премине на следната фаза од својот план за ублажување на ограничувањата во борбата против коронавирусот, потврди премиерот Борис Џонсон. Британскиот премиер на прес-конференција во Даунинг стрит истакна дека Велика Британија ги опфаќа „четирите теста” за укинување на ограничувањата. За една недела ќе бидат отворени продавници, фитнес центри, зоолошки градини, …

Велика Британија преминува во следната фаза на олеснување на мерките Read More »