Tag : организации

Вести Македонија

Асани: Има се уште недоверба на ЛГБТИ луѓето кон институциите, но сепак работата е малку поместена кон подобро

Слободен печат
ЛГБТИ активистот Беким Асани од Тетово во „Утрински брифинг“ на „Слободна ТВ“ истакна дека граѓанските организации преземаат чекори за прилагодување на ситуацијата предизвиката од коронавирусот....
Колумни

Како ви е дома наместено

Жанета Скерлев
Цареви се Енглезиве за хуманитарни проекти. Цареви. Мислам дека не постои земја која има толку многу невладини  и хуманитарни организации и толку многу луѓе кои...
Вести Македонија

Повеќе граѓански организации ја осудија вчерашната изјава на Заев: Дури и извинувањето на премиерот поттикнува хомофобија

Слободен печат
Граѓанските организации реагираат на вчерашната изјава на премиерот Зоран Заев, во која тој рече дека нема да дозволи неколку криминалци, еден суетен новинар и еден...
Вести Економија

Дебата за ефектите од реформата на персонален данок на доход

Слободен печат
Дебата за ефектите од реформата на персоналниот данок на доход, ќе се одржи денеска во Скопје, во организација на Асоцијацијата „Зенит”, со учество на претставници...
Вести Македонија

Здружена реакција на граѓанските организации за предлог-законот за Охридскиот регион

Слободен печат
Им укажуваме на предлагачите на Предлог-законот за управување со природното и културното наследство во Охридскиот регион (Предлог-законот), акој требаше да влезе во собраниска процедура оваа...