Најубавите оперски куќи во светот

Помалку е повеќе? Не, повеќе е повеќе, кога станува збор за Тенерифе Опера Хаус, отворена во септември 2003 година, во главниот град на Тенерифе, Санта Круз. Спектакуларната оперска куќа е дизајнирана од шпанскиот архитект Сантиаго Калатрава и е многу повеќе од објект кој личи на гигантски бран, а овој бран е многу повеќе од бран – …

Најубавите оперски куќи во светот Read More »