ВИДЕО: Олимпискиот марш на спортистите, развиорено македонското знаме во Токио

На Олимпискиот стадион во Токио на свеченото отворање се собираат над 11,000 спортисти кои ќе се натпреваруваат на Летните Олимписки игри. Македонската експедиција која брои вкупно осум спортисти се претстави пред светската спортска јавност. Како што и се најавуваше, тоа и се случи знаменосци по еден олимпиец и олимпијка беа Дејан Георгиевски и Арбреша Реџепи. …

ВИДЕО: Олимпискиот марш на спортистите, развиорено македонското знаме во Токио Read More »