Tag : охридски маратон

Останатo Спорт

Доцни исплатата на наградите од Охридскиот маратон: Пливачите си ги бараат парите

Благоја Георгиевски
Неколкумина странски пливачи, учесници на Охридскиот маратон 2019, тврдат дека се уште не им се исплатени парите од наградниот фонд што ги заслужиле со пласманот...
Останатo Спорт

Поп Ацев втор на Охридскиот маратон, прв на светската ранг листа

Слободен печат
Во рамките на „Гран-при” серијата на ФИНА двократниот светски шампион на 25 километри и рекордерот на Охридскиот маратон од 2013 година кога се пливаше на...
Останатo Спорт

Циркусот продолжува, државата не го признава, а му даде да го организира Охридски маратон

Слободен печат
Циркузот во македонското пливање во борбата за власт никако да заврши, а се чини дека завршницата не е на повидок. Александар Маленко, кој е претседател...