Tag : оџачари

Вести Скопје Слајдер

Салиху: Во тек се повикот за аплицирање за субвенции за чистење на оџаци и обуките за оџачари (ВИДЕО)

Слободен печат
Пандемијата предизвикана од коронавирусот, го потисна проблемот со загадување на воздухот, кој до неодамна беше многу актуелен. Една од мерките против загадувањето е чистењето оџаци,...
Вести Скопје

Оџаци има, оџачари нема. Градот ги бара на конкурс и плус ќе им плати!

Загревањето на домовите, во повеќе наврати до сега беше посочувано како најголем причинител за загадувањето во Скопје. 45% од вкупниот број домаќинства во Скопје се...