• обединување

ИНТЕРВЈУ Катерина Колозова, филозоф: „Обединувањето“ е празна фраза, неосвестена желба сите да мислат исто

Проф. д-р Катерина Колозова е основач и предводник на Институтот за општествени и хуманистички науки во Скопје и е едно од најзначајните имиња од Македонија кои даваат редовен придонес во современите меѓународни филозофски расправи. Сепак, нејзиниот јавен ангажман во актуелните општествено-политички дебати во земјава и во регионот ги поместуваат овдешните сфаќања за улогата на интелектуалците …

ИНТЕРВЈУ Катерина Колозова, филозоф: „Обединувањето“ е празна фраза, неосвестена желба сите да мислат исто Read More »