• новороденчиња

Многу општини уште го чекаат првото бебе во 2022 година, лани на Истокот имало 1 300 повеќе умрени од родени

За првите четири дена од 2022 година во Општата болница со проширена дејност во Кочани се родиле пет бебиња. Со тоа, оваа здравствена институција е рекордер во источниот регион, со оглед што во другите болници сè уште се чека на првото новороденче. Опаѓањето на бројот на породувања во болниците во регионот е константно во последната …

Многу општини уште го чекаат првото бебе во 2022 година, лани на Истокот имало 1 300 повеќе умрени од родени Read More »