10 C
Скопје

Tag : Никола Ѓурѓај

Вести Ви Препорачуваме Македонија

ВИДЕО | Ѓурѓај: Извештајот е историски – ЕК ја повика Албанија да ги почитува правата на малцинствата

Слободен печат
Во Извештајот на ЕК за Албанија има и неколку точки за малцинствата во Албанија. Ова се историски точки, бидејќи ЕК ја повикува Албанија да ги...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

Властите глуви на барањата на Македонците од Албанија за формирање две нови општини – Голо Брдо и Гора

Весна Тодоровска
Македонската заедница во Албанија веќе седум години бара од албанските власти да се формираат две нови општини – Голо Брдо и Гора. Според претседателот на...
Вести Македонија

МД „Илинден” го актуализира прашањето за 24-ри часовна работата на граничниот премин Џепиште-Требиште кај Дебар

Слободен печат
Македонското друштво „Илинден” – Тирана го актуализираа прашањето околу граничниот премин Џепиште – Требиште во близина на Дебар, со барање да функционира 24 часа. Се бара...