• независноста

Анкета: Дури 65 проценти од Србите се против независноста на Косово

Резултатите од анкетата на Институтот за европски работи на тема „Ставовите на граѓаните на Србија кон Косово” покажуваат дека мнозинството Срби се против независноста на Косово. На прашањето ако утре се одржи референдум за независност на Косово, 64,9 проценти од испитаниците изјавиле дека би гласале „против”, 13,6 отсто изјавиле дека не би излегле на гласање, …

Анкета: Дури 65 проценти од Србите се против независноста на Косово Read More »