• невработеност

2022 година за младите од земјава: Невработеност, миграција, нарушено ментално здравје и заборавени од институциите

Младите во Северна Македонија и во текот на 2022 година се соочија со низа проблеми кои директно се одразуваат на нивниот живот, пишува во својата анализа  Порталб.мк  Тие во вокабуларот на политичарите се врвен приоритет, но во пракса властите не прават доволно за нивната иднина. Во продолжение Порталб.мк  ви нуди еден преглед на тоа што …

2022 година за младите од земјава: Невработеност, миграција, нарушено ментално здравје и заборавени од институциите Read More »