РАЗГОВОР | Љупка Трајановска: Секоја жена е потенцијална жртва на насилство поради нееднаквата распределба на моќ во општеството

Денес, 25. ноември, го обележуваме Меѓународниот ден на Организацијата на Обединетите Нации за елиминација на насилството врз жените и почетокот на 16-те дена активизам против родово базирано насилство. Во духот на денот, разговараме со Љупка Трајановска, магистер по род, насилство и конфликти на Универзитетот Сасекс во Брајтон, Велика Британија и Чивнинг стипендистка. Како активистка и истражувачка во Центарот …

РАЗГОВОР | Љупка Трајановска: Секоја жена е потенцијална жртва на насилство поради нееднаквата распределба на моќ во општеството Read More »