• најчестите

Ова се најчести предизвикувачи на алергии

Нетолерантноста кон некаков вид храна е состојба кога телото не произведува некаков ензим од храната и поради тоа се јавуваат проблеми при нејзиното варење. На пример, алергијата на лактоза значи дека организмот не произведува доволно од ензимот лактаза кој помага во варењето на лактозата (шеќер во млечните производи). Како резултат на ова, се јавува алергија …

Ова се најчести предизвикувачи на алергии Read More »