Tag : наде молеровиќ

Колумни

Дали на децата ќе им обезбедиме РАДОСТ или СТРАВ од новата учебна 2020/21 година?

Наде Молеровиќ
Клучни прашањa на кои бараме одговори сите ние вклучени во процесот на реализација на воспитно-образовниот систем, ученици, наставници и родители пред да се донесе одлуката...
Вести Македонија

Молеровиќ: Ја живееме четвртата дигитална револуција – не смееме да дозволиме да им ја крадеме иднината на нашите деца (ВИДЕО)

Слободен печат
-Ја живееме четвртата дигитална револуција. За 4 месеци се направени промени кои што не се направени за 40 години. Како ќе се вклучиме во овој...
Колумни

Писмо до полуматурантите од генерацијата 2020

Наде Молеровиќ
Ова беше неприродно. Ова беше непосакувано, неочекувано но,беше неопходно. За прв пат во историјата на светското и македонското образованието денес на 10 Јуни 2020 година...
Колумни

Корисни пораки за личен развој и поддршка на учениците за време на ковид 19

Наде Молеровиќ
Жалам што како генерација на деца во оваа учебна година, имавте судбина својот прв училишен ден да го започнете со доцнење, а еве и сега...
Колумни

Корисни пораки за личен развој и поддршка на учениците за време на ковид 19

Наде Молеровиќ
Жалам што како генерација на деца во оваа учебна година имавте судбина својот прв училишен ден да го започнете со доцнење, а еве и сега...
Вести Македонија Утрински Брифинг

Наде Молеровиќ: Нашето образование не ги следи модерните трендови

Слободен печат
Директорката на основното училиште „Гоце Делчев“ во Скопје, Наде Молеровиќ, во своето гостување во „Утрински брифинг“ на „Слободен печат вели дека работата ја прави среќна...