Tag : мзшв

Вести Економија

МЗШВ: Земјоделците да го запазат рокот за поднесување барања за субвенции

Слободен печат
МЗШВ упати апели до земјоделците да го запазат рокот за поднесување барања за да се продолжи постапката за обработка на решенијата за исплата на субвенциите. Од таму соопштуваат дека до...
Вести Економија

Во петок истекува рокот за барања за субвенции во земјоделството

Слободен печат
Уште пет дена, односно заклучно со петок (31.07.2020), земјоделците имаат рок за поднесување на барања за субвенции за Програмата за директни плаќања 2020 година. Во овој...
Вести Економија

Подрачните канцеларии на МЗШВ ќе работат и за време на викендот за аплицирање за субвенции

Слободен печат
Рокот за поднесување за барања за пријавување за субвенции за Програмата за директни плаќања за 2020 година, истекува на крајот на месецов. Со цел да им...
Вести Економија

Земјоделците од Велешко да го запазат рокот за субвенции апелираат од подрачната единица на МЗШВ

Слободен печат
Земјоделците да бидат поажурни и да се пријават за субвенции во предвидениот рок, до 31 јули, апелираат од Подрачната единица на Министерствoти за земјоделство, шумарство...
Вести Економија

Финансиска поддршка за брендирање на домашните земјоделски производи и традицоналните специјалитети

Слободен печат
Со 1,5 милиони денари од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство ќе ги заштити називите на домашните земјоделски...
Вести Економија

Платежната агенција ќе ги поднесува барањата за субвенции за млекарите

Слободен печат
МЗШВ соопшти дека со цел олеснување на поднесувањето на барање за субвенции за сточарите за млеко оваа обврска ќе ја преземе Платежната агенција. Ваквото олеснување...
Вести Економија

МЗШВ: За прв пат после 23 години и со карго транспорт, се извезува свежо македонско јагнешко месо во Јордан.

Слободен печат
За прв пат после 23 години и со авионски карго транспорт, вчера се изврши извоз на свежо разладено македонско јагнешко месо во Јордан. Се работи...
Вести Македонија

Трипуновски: Дел од платата ја донирав за вработените во шумската полиција и подрачните единици на МЗШВ

МИА Агенција
Со денешнава изјава сакам да ве информирам дека дел од моите средства како месечен надомест во вид на плата ги донирав за колегите во Министерството...
Вести Економија

Со интервентна мерка ќе се покријат загубите на производителите на зелка

Слободен печат
Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, информира дека континуирано го следи откупот на зелката и е во постојана комуникација со земјоделците и откупувачите на зелка....
Вести Македонија

МЗШВ ја укинува забраната за движење во шуми

Слободен печат
Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски, на барање на ЈП „Национални шуми” ја отповика забраната за движење во шума и шумско земјиште со...