МНК ИКОМ објави нов број на периодичната публикација „Музеологика Македоника“

Здружението МНК ИКОМ (Македонски национален комитет на Меѓународниот Совет на музеите), како дел од својата издавачка дејност, го објави бројот 14 на публикацијата „Музеологика Македоника“, која се печати периодично од 1996 година. Текстовите што ги содржи публикацијата се однесуваат на содржини од редовните годишни советувања кои се организираат по повод 18 Мај – Меѓународен ден …

МНК ИКОМ објави нов број на периодичната публикација „Музеологика Македоника“ Read More »