• мрак

ВИДЕО | Речиси цела Аргентина остана без струја откако пожар ја оштети електричната мрежа

Повеќе од половина од Аргентина остана без струја откако пожар ја зафати националната електрична мрежа. Главниот град Буенос Аирес, другите поголеми градови и голем дел од селата се целосно или делумно погодени, пренесува „Би-Би-Си“. Пожарот, наводно, започнал на отворени полиња, зафатувајќи ги клучните далноводи во крајбрежната зона и исклучувајќи ја нуклеарната централа. Мракот во оваа …

ВИДЕО | Речиси цела Аргентина остана без струја откако пожар ја оштети електричната мрежа Read More »