• меѓународен олимписки комитет

Нов апел на ИОК: Без прегратки, маските да се вадат само за фотографирање

Меѓународниот олимписки комитет (ИОК) побара од натпреварувањето на Олимписките игри да нема прегратки за време на церемонијата на доделување на медали, а исто така и да не се тргаат маските на подиумот не повеќе од 30 секунди. – Постојат работи кои за жал мора да ги заостриме – изјави Марк Адамс, портпаролот на ИОК. Ова …

Нов апел на ИОК: Без прегратки, маските да се вадат само за фотографирање Read More »