Моите 1 + 5: По избор на Maртин Иванов – „Dogman“ од Матео Гароне

Во денови кога бев речиси убеден дека европската кинематографија пред да заспие ја остава вилицата во чаша со вода (шампањ) без идеја и стремеж за  иднината и однос спрема филмскиот занает, се случи да бидам изненаден од спротивното. На Сараевскиот филмски фестивал во 2018 година, заедно со неколку колеги отидовме на проекција на тогашниот нов …

Моите 1 + 5: По избор на Maртин Иванов – „Dogman“ од Матео Гароне Read More »