Tag : малиџано

Еспресо Храна

Пинџур, ајвар, малиџано: Традиционални македонски рецепти за зимница

Слободен печат
Ма­ке­дон­ска­та до­ма­ќин­ка де­це­нии на­на­зад, во овој пе­ри­од од го­ди­на­та под­гот­ву­ва зим­ни­ца со ко­ја се прех­ра­ну­ва се­меј­ство­то во те­кот на сту­де­ни­те зим­ски ме­се­ци ко­га све­жо­то овош­је...
Еспресо Храна

ВИСТИНСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Малиџано, познато и како зелен ајвар (РЕЦЕПТ)

Слободен печат
Подготовката на оригинално малиџано се прави исклучиво се зелени ајварски пиперки....
Вести Ви Препорачуваме Економија

ВРЕМЕ Е ЗА ЗИМНИЦА: Пазарите се преполни со зеленчук, а ние ПРЕСМЕТАВМЕ колку пари ви требаат за полн шпајз

Слободен печат
Летото е при крај – време е за подготовка на зимница или, барем, да се размислува за неа. Сепак останува дилемата кај домаќинствата дали повеќе...