• Крим

Осуда од ЕУ за притворањето на пет лидери во Крим од страна на Русија

Дипломатската служба на ЕУ денеска реагираше за притворањето на пет кримски лидери од страна на Русија како и уште педесетина активисти. Високиот претставник за надворешна политика на ЕУ, Жосеп Борел, преку писмена реакција се огласи попладнево за акцијата спроведена во Крим од страна на руските власти на 3 и 4 септември која резултираше со притвор …

Осуда од ЕУ за притворањето на пет лидери во Крим од страна на Русија Read More »