• Крај Вардарот џез

Пијанистот Дино Имери и квартетот „Такси Конзилиум“ ќе настапат на фестивалот „Крај Вардарот џез“

Во рамките на последната фестивалска вечер од второто издание на фестивалот „Крај Вардарот Џез“ на 6 октомври, во 20 часот, во кино „Фросина“ во МКЦ, ќе настапат квартетот „Такси Конзилиум“, а веднаш по нив, Дино Имери, еден од најдобрите надоаѓачки композитори и пијанисти на современа класична музика кај нас, кој ќе настапи соло на пијано. …

Пијанистот Дино Имери и квартетот „Такси Конзилиум“ ќе настапат на фестивалот „Крај Вардарот џез“ Read More »