• ковид германија рекорд

Германија, Чешка и Унгарија бележат рекордни бројки на новозаразени со ковид-19

Германија, Чешка и Унгарија забележаа најголем број новозаразени со коронавирус во еден ден од почетокот на пандемијата, објавија тамошните власти. Според Институтот Роберт Кох, во Германија во последните 24 часа се регистрирани 66.884 случаи на инфекција со ковид-19. Седумдневната инциденца е 404,5 случаи на 100.000 жители и е поголема од 400 за прв пат. Една …

Германија, Чешка и Унгарија бележат рекордни бројки на новозаразени со ковид-19 Read More »