• ковид 1

Во Италија против Ковид-19 ќе се вакцинираат сите над 12 години

Во Италија од утре почнува вакцинација против Ковид-19 за сите луѓе над 12 години. Тинејџерите ќе се вакцинираат откако минатата недела Европската агенција за лекови (ЕМА) одобри деца од 12 до 15 години да се вакцинираат со Фајзер/Бионтек. На почетокот од годината имунизацијата во Италија почна со бавно темпо поради организациски проблеми и недостаток на …

Во Италија против Ковид-19 ќе се вакцинираат сите над 12 години Read More »