ВИДЕОИНТРЕВЈУ | Проф. д-р Спиридонов: Нè очекува долго топло лето со локално невреме

Зголемувањето на бројот на населението на Земјата доведе до брза индустријализација и до зголемување на стакленичките гасови. Колку ова влијае на климата, колку промени на климата не очекуваат во иднина, дали ќе се повтори Дубаи наскоро, каква ќе биде климата во текот на летото? Одговор на овие и на други прашања во утринската програма на …

ВИДЕОИНТРЕВЈУ | Проф. д-р Спиридонов: Нè очекува долго топло лето со локално невреме Read More »